Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещо 12 красиви символа на любовта от древните времена и тяхното значение.

12 красиви символа на любовта от древните времена и тяхното значение.

(част 2 )

от bezgranici
0 коментар

7. Любовен възел

красиви

Този келтски символ на вечната любов има примки без начало и край . Той е предназначен да представлява вечна любов.

8. Безкрайността

красиви

Подобно на келтския любовен възел, безкрайността като един от символите на любовта също е съставена от бримки без начало или край.

Безкрайността като символ на любовта може да се намери в древна Гърция, Рим, Индия и Тибет.

9. Рози

красиви

Червените рози са модерни символи на любовта и брака по света и също така са били символ на обич и от древни времена.В древногръцката и римската митология червените рози често се приписват на красиви богини.

Всеки цвят на розата има специфично значение:

Жълто: радостна любов

Червено: страстна любов

Розово: истинска любов

Бяло: невинност и чистота

10. Раковини

Раковините като символ на любовта се срещат в древен Рим, Гърция и Индия.

Венера, Афродита и Лакшми, римските, гръцките и индуските богини на любовта, всички са изобразени с черупки. Черупките са с твърда обвивка, представляват защитата на любовта.

11. Кленов лист

Кленовият лист може да е най-разнообразният от символите на любовта!

Щъркелът използва кленови клони в гнездото си, което прави това листо символ, който представлява плодородието и вълнението от посрещането на ново бебе.

Кленовият лист също е един от красивите и истински любовни символи, използвани в Китай и Япония.

Северноамериканските заселници поставяли листата в подножието на леглата си, за да предотвратят демоните и да насърчат сексуалното удоволствие .

Подобно на сладостта на кленов сироп, кленовият лист също е известен като представител на сладостта и чудото на любовта.

12. Сърцето

Най- често срещаният символ на безусловната любов, сърцето, всъщност е на хиляди години! Сърцето е едно от нещата, които символизират любовта от древни времена. Той има значение и в съвременния свят. Обикновено се смята, че това е основната сила, която кара хората да се влюбват . Казват, че всички чувства, които човек изпитва по отношение на любовта, като вълнение, състрадание, пеперуди и изчервяване, се зараждат от сърцето. В по-ранни времена алхимиците и магьосниците са използвали сърцето, за да съставят заклинания, свързани с романтика и любов или за укрепване на връзки.

„Тайната, скъпа Алиса, е да се обградиш с хора, които карат сърцето ти да се усмихва. Само тогава ще намериш Страната на чудесата!“

Обичайте се!

Препоръчани статии

Коментари