Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещо 12 красиви символа на любовта от древните времена и тяхното значение.

12 красиви символа на любовта от древните времена и тяхното значение.

(част 1)

от bezgranici
0 коментар

Когато мислите за любов, вероятно мислите за модерна символи на любовта по света като сърца, шоколад и искрящи бижута. Въпреки че тези неща са прекрасни изрази на любов и преданост, има толкова много други уникални символи на любовта, които представят любовта още от времената на историята.,

 

Символиката на любовта съществува още от векове. Древните приказки са пълни със страници с мисии на влюбените да намерят и задържат перфектните си половинки. Не е изненадващо, че тогава подаръците са се давали като символ на любов към друг . Много от тези символи все още съществуват, но някои от тях са станали по-малко известни.

1. Арфата

В келтската култура арфата е символ на любовта като мост на любовта, свързващ небето и земята.

В Норвегия и Исландия се смята, че струните на арфата образуват стълба, символизираща изкачването към по-високи състояния на любовта . Арфите също са били използвани исторически в любовни песни поради нежните им звуци.

Арфата е известна и като важен символ в християнството . Говори се, че цар Давид е свирил на арфа на самия Господ, за да изрази безсмъртната си преданост и любов .

2. Лебеди

Тези бели птици са дългогодишни символи на любовта и могат да бъдат намерени през цялото време и по целия свят, символизирайки любов и преданост.

Лебедите се чифтосват за цял живот, често могат да бъдат снимани с допрени човки, правейки сърцевидна форма с вратовете им. Те се свързват като символ на любовта с древногръцките и римските богини на любовта.

3. Розов кварц

Любов

Розовият кварц се среща в древни легенди от Гърция, Египет и Китай. Този розов камък е дългогодишен символ на любовта, сигнализиращ за обич още от 600 г. пр.н.е !

Според кристалотерапевта Александрия Баркър, розовият кварц е кристал, който представлява мир и безусловна любов . Помага да отворите сърцето си, учи ви истинското значение на любовта и носи дълбоко изцеление.Тя предлага да носите камъка, за да ви напомня да обичате себе си и да практикувате приемане, за да можете да привлечете нещата, които наистина искате!

4.Кладаг – Claddagh

Любов

Този келтски символ на любовта, състоящ се от корона, две ръце и сърце, е от ирландския фолклор.

През годините всеки компонент на този пръстен е придобил специфично значение. Двете ръце на пръстена Claddagh представляват приятелство. Сърцето означава любов, а короната е символ на лоялност.Заедно тези добродетели образуват перфектната връзка: такава, основана на приятелство, любов и лоялност. Ето защо пръстенът Claddagh е популярен избор за годежни и сватбени пръстени.

5. Ябълки

Любов

Ябълките като безусловен символ на любовта могат да бъдат намерени в скандинавската и гръцката митология и древната китайска култура. Ябълките символизираха изобилието и имаха за цел да създадат дълготрайна връзка между влюбените.

В древна Гърция хвърлянето на ябълка по някого означавало, че го обичаш!

Въпреки че хвърлянето на ябълка по някого може да не изглежда много романтично в днешно време, изпичането на ябълков пай на някого може да е страхотен модерен обрат на древна традиция.

6. Купидон

символ

Купидон често е изобразяван в древногръцки и римски произведения на изкуството с лък и стрела, които той използва, за да прониже сърцата на хората и да ги накара да се влюбят отчаяно.

Той също така понякога е показван с превръзка на очите, за да представи слепотата на любовта.

Следва част 2.

Препоръчани статии

Коментари