Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни фактиЛюбопитно 28 интересни и забавни факти.

28 интересни и забавни факти.

от bezgranici
0 коментар

1.Враните могат да разпознават човешки лица – и да ги запомнят през целия си живот. Известно е също, че оставят подаръци за хората.

2. Има само една страна на земята без комари: Исландия . Ниските му температури правят невъзможно размножаването на вредителя.

3. Малко грозно, но и доста смешно: Омарите пикаят от лицата си . Още по-интересно, те правят това като начин да привличат нови приятели .

4. Готови ли сте да ви взривят ума? Слепият хамелеон все още може да се приспособи към цветовете на околната среда. Начинът, по който променя цветовете, се дължи на специалните му клетки, а не на зрението.

5. Фреди Меркюри има доста запомняща се усмивка. Но знаете ли, че това е така, защото той имал четири допълнителни зъба в горната си челюст? Мда. Ето защо Рами Малек трябваше да носи протези по време на работа по Bohemian Rhapsody .

6. Със своите 1560 думи „Rap God“ на Еминем е песента с най-много думи.

7. Необходими са 70 различни парчета дърво, за да се направи една цигулка, което обяснява защо някои от тях са толкова скъпи (едно дори се продава за 16 милиона долара ).

8. Във Финландия има повече сауни, отколкото коли . Звучи като страхотно място. Всъщност тя постоянно е класирана като една от най-щастливите страни в света , което има смисъл.

9. Родния дом на волейбола и баскетбола е Масачузетс .

10. Най -тежкият лук, отглеждан някога, е бил 18 паунда и е отглеждан в Англия. Това е лук с размер на малко дете.

11. Противно на това, което може би си мислите, Канада всъщност яде повече макарони и сирене от всяко друго място. Белгия на изток има най-много пържени картофи, а Германия яде най-много хляб.

12. Ако играете тенис на Уимбълдън, ругатните не са разрешени . Следователно съдиите трябва да научат псувни на различни езици, за да наложат правилата.

13. Не ви предлагаме да опитате това у дома, но само за да знаете, стъклените топки всъщност могат да отскачат по-високо от гумените.

14. Гъбите могат да светят в тъмното . Всъщност има повече от 70 вида гъби, които правят това.

15. Според Световните рекорди на Гинес най-тежката диня в света е тежала 350 паунда. Представете си, че се опитвате да нарежете това лошо момче за летен пикник.

16. Някога кетчупът се е продавал като лекарство за лечение на диария и лошо храносмилане. Лечението всъщност не е действало.

17. В Швейцария е незаконно да притежаваш само едно морско свинче , защото те толкова много жадуват за социално общуване. В естествената си среда те живеят на групи и са много комуникативни.

18. Когато Мария Стюарт била на шест дни, тя станала кралица на Шотландия .

19. Кравите, те могат да се качват само по стълби , но не и да слизат.

20. Бананите са извити поради начина, по който растат – към слънцето.

21.В Япония има остров, който е обитаван само от зайчета . И, да, можете да посетите там, ако искате.

22.Дженифър Лоурънс има татуировка с надпис „H2O“ на ръката си, за да й напомня да пие вода.

23. Технически авокадото е горски плод.

24. Морковите първоначално са били лилави, а не оранжеви. Все още можете да намерите вкусни лилави моркови наоколо, въпреки че не са най-популярната версия.

25. Броколите съдържат повече протеини от много меса, включително пържоли. Просто още една причина скоро да добавите зелените зеленчуци към менюто си.

26.Обонянието на кучетата е 40 пъти по-мощно от човешкото – те имат 300 милиона обонятелни рецептори. Кучетата също имат нещо, наречено неофилия , което означава, че са привлечени от нови и интересни миризми. Това може да обясни много защо ежедневните ви разходки с вашето куче отнемат повече време някои дни, отколкото други.

27.Носовете на кучетата са като човешки пръстови отпечатъци; всеки един е уникален.

28.Делфините буквално спят с едно отворено око, защото само едно от мозъчните им полукълба спи в даден момент. Лявото око се затваря, когато дясната половина на мозъка спи, и обратно.

Препоръчани статии

Коментари