Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Любопитни факти, които ще впечатлят приятелите ви.

Любопитни факти, които ще впечатлят приятелите ви.

от bezgranici
0 коментар

Когато става дума за забавни, случайни и любопитни факти,по всяко време може да впечатлите приятелите и семейството си със знанията си за всички странни и завладяващи неща. Като например за животни, храна, музика и други страхотни теми, които си струва да знаете.

Забавлявайте се много, като разказвате тези факти, които са неизвестни, но изненадващо верни. Когато сте се събрали около масата за вечеря за известно време, след като приготвите една от любимите ни рецепти в семеен стил , споделете няколко от неизвестните факти от забавната си шапка като готино начало на разговор или интересно начало на някоя игра.

 

Любопитни факти

Apple pie

Ябълковият пай всъщност изобщо не е американски. Apple pie.

Рецептата за ябълков пай, записана през 1381г в Англия. Римляните донесли ябълките в Англия и са ги разпространили широко в Новия свят. Казват, че най-дълголетното ябълково дърво в Америка е било засадено през 1647 г. от Питър Стайвесант в неговата овощна градина в Манхатън и все още е давало плод, когато дерайлирал влак го е ударил през 1866 г.Първата готварска книга на Америка, American Cookery , включва две рецепти за ябълков пай, като нито една не претендира за корените на рецептата.До началото на 20-ти век паят се утвърждава като ключова част от американската култура .Днес ябълковият пай е най-популярният вкус в Америка , следван от тиква, шоколад, лимонов меренг и череша – според American Pie Council.

Най-дългият сватбен воал беше по-дълъг от 63 футболни игрища.
Ако смятате, че сватбеният воал на Меган Маркъл е дълъг, но има и още по дълъг.Жена от Кипър постави световния рекорд на Гинес за най-дълъг сватбен воал. Близо 23 000 фута, което е същата дължина като около 63,5 футболни игрища.

Гласовете на Мики и Мини Маус се ожениха в реалния живот.
Уейн Олуайн и Руси Тейлър бяха женени 18 години до смъртта на Олуайн през 2009 г.

Слончетата смучат хоботите си за комфорт.
Те са точно като човешки новородени, които правят смешни физиономии , освен малко по-големи .

Любопитни факти

13..

Страхът от числото 13 се нарича Трискайдекафобия.

Този страх се счита за суеверие, исторически свързано с религиозни предразсъдъци
Ирационално се счите когато се страхуваш от клоуни? Може да имате кулрофобия.  Гефирофобията е страх от мостове.

Скоростта на компютърната мишка се измерва в „Мики“.

Компютърната мишка е създадена през 60-те години на миналия век, но навлиза в широка употреба след 1984 година, когато е била включена като стандартно периферно устройство към Apple Macintosh. Преди мишката, компютрите са използвали текстови интерфейси и всяка команда е трябвало да бъде въведена. А за да се посочи нещо се е използвала лазерна писалка.

Знаете ли, че съществува синдром на мишката?

Това е проблем с контрола върху мускулите на ръката. Нарича се синдром, защото е сбор от няколко прични и последствия – дифузни болки в дланта, пръстите и рамото, които започват и се засилват от дейността, свързана с работата с компютърната мишка. 10 000 кликвания с мишката дневно се равняват на около 2 000 000 движения на пръстите годишно. Когато мускулите са напрегнати от активната работа, се нарушава циркулирането на кръвта. Напрягането на мускулите на ръката и държането ѝ в една и съща позиция в продължение на часове, гарантира болка дълго време след като работния процес е приключил. Синдромът на мишката има забавно име, но последствията от него не са никак забавни, затова той не бива да се подценява.

Можете да чуете пулса на син кит от повече от 2 мили разстояние.
Сърцето на най-голямото животно в света тежи около 400 паунда – приблизително с размера на малко пиано.

Любопитни факти
M&M означава Марс и Мъри.
Форест Марс (син на основателя на Mars Company) за първи път забеляза британските сладкарски изделия Smarties по време на Гражданската война в Испания и забеляза, че обвивката на бонбона не позволява на шоколада да се разтопи . Той си партнира с Брус Мъри (син на президента на Hershey Chocolate) и по-късно компанията защити лозунга „Топи се в устата , а не в ръката ти“.

Препоръчани статии

Коментари