Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Най-странните и интересни места на Земята.

Най-странните и интересни места на Земята.

( част 2 )

от bezgranici
0 коментар

Тези необичайни места по света доказват, че странното може да бъде и прекрасно.

 

Мраморните пещери над езерото Генерал Карера: Чили.

Мраморните пещери над езерото Генерал Карера: Чили.

Пещерите не винаги трябва да са тъмни и мръсни. Мраморните пещери се намират покрай езерото General Carrera, което се счита за едно от най-красивите в целия свят. Тези въртящи се мраморни стени, образувани от 6000 години разбиващи се вълни, разяждащи камъка, са толкова живи и прекрасни като лазурната вода, която ги заобикаля. Впечатляващият лабиринт от мраморни пещери е достатъчно голям, че да може да се обикаля с малка лодка.

 

Долината на Кокора: Киндио, Колумбия.

Долината на Кокора: Киндио, Колумбия

Тази висока планинска долина, която се простира в прелестите на река Kindio на височина от 1800-2400 м над морското равнище, е част от Национален парк Лос Невадос.Отличителна черта на долината Кокор е най-високите палми в света. Тези растения – восъчните палми на Алоевия Целоксилон – растат в долината в големи групи. Височината на отделните дървета достига 80 м, като те растат много бавно и могат да живеят до 120 години.

 

Салар де Уюни: Боливия.

Салар де Уюни е солено безотточно езеро в югозападната част на Боливия.Соленоводната площ се е образувала в резултат на изменението на няколко праисторически езера. Самото име Салар де Уюни означава “оградена солена плоскост”. Това е най-големият резервоар за сол в света, с добив от над 10 милиарда тона.

Препоръчани статии

Коментари