Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Pepsi на 125 години: забавни факти за марката

Pepsi на 125 години: забавни факти за марката

от bezgranici
0 коментар

Pepsi е една от най-известните и широко консумирани газирани напитки в света.

Основана през 1893 г. от Калеб Брадхам, тази емблематична марка кола се превърна в нарицателно име и символ на освежаване и наслада за милиони хора по целия свят.

В тази статия ще разгледаме очарователни факта за газираната напитка, които може би не знаете.

Пепси е създадена през 1893 г.

Първоначално известно като „напитката на Брад“, е изобретено през 1893 г. от Калеб Брадъм, фармацевт от Ню Берн, Северна Каролина. Първоначално е създаден като храносмилателна помощ и енергиен бустер.

В три отделни случая между 1922 и 1933 г. на Coca-Cola Company е предложена възможността да закупи компанията Pepsi-Cola и тя отказва при всеки един от случаите.

През 1970 г. Пепси е първата компания за напитки, която въвежда 2-литрова бутилка за големи количества от техните напитки. Всички други компании за напитки бързо последваха примера.

През 1975 г. Пепси въвежда маркетинговата кампания Pepsi Challenge, при която PepsiCo организира сляпа дегустация между Пепси-кола и конкурента Кока-Кола.  По време на тези слепи тестове за вкус, мнозинството от участниците избраха Пепси като по-добра на вкус от двете безалкохолни напитки.

 

пепси, лога

Има общо 11 промени и модификации на логото от създаването на компанията.

Оригиналното лого на Пепси беше червено и синьо.

Когато Pepsi-Cola беше представена за първи път, нейното лого включваше червен шрифт със син фон. Това емблематично лого е използвано от 1898 до 1940 г., преди да претърпи няколко преработки.

 

Майкъл Джексън участва в запомняща се реклама на Pepsi през 1984 г., по време на която косата му се подпали поради злополука със специални ефекти.

Pepsi представи първата по рода си диетична кола с кофеин.

През 1984 г. Пепси представя Diet Pepsi с кофеин, като става първата компания, която предлага диетична кола с кофеин. Тази иновация се погрижи за потребителите, които търсят нискокалорична алтернатива, без да жертват своя кофеин.

PepsiCo е глобална компания.
PepsiCo работи в повече от 200 страни и територии по света, което я прави една от най-големите компании за храни и напитки в света.

PepsiCo е работила с различни знаменитости и спортисти през годините, включително Бритни Спиърс, Бионсе и Лионел Меси.

Pepsi беше първият спонсор на шоуто на полувремето на Super Bowl.
През 1993 г. газираната напитка стана първият по рода си спонсор на шоуто между полувремето на Super Bowl, което доведе до създаването на запомнящи се изпълнения от известни артисти през годините.

Търговската сделка на Роналдиньо с Coca-Cola беше прекратена, след като той беше хванат да пие Pepsi на пресконференция.

Пепси продължава да прави иновации с нови вкусове и продуктови вариации.

Постоянно въвежда нови вкусове и вариации с ограничено издание, за да отговори на променящите се потребителски предпочитания.

Всички знаем колко креативни са японците, особено след цялата идея на Pepsiman. Освен това всички знаем, че японците измислят най-странните вкусове и вариации на различни видове храни и напитки, които са американски. Така че що се отнася до вкусовете на газираната напитка, Япония даде всичко от себе си.

Ако някога се озовете отвъд Тихия океан в страната, откъдето идва сушито, може да искате да опитате някои от тези скандални вкусове, за да видите дали можете да се справите с тях. Има боб и ягодово мляко. Има и шисо, билка, известна също като растението за бифтек; има ментов вкус.

Има и разнообразие от плодови вкусове, краставица и солена диня; те не са чак толкова пресилени. Но представете си да пиете газирана напитка, ароматизирана с дърво баобаб. Дори не сме сигурни какъв вкус има баобабът, но това е нещо, което определено е интересно.

pepsi in japan

Заключение

Пепси не е просто освежаваща напитка; това е глобална марка, която е завладяла сърцата и вкусовите рецептори на милиони хора по света. С богата история, иновативни маркетингови стратегии и широка гама от продуктови предложения, Пепси твърдо се утвърди като един от водещите играчи в индустрията за напитки.

 

 

 

 

Препоръчани статии

Коментари