Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Розово море на Бахамите.

Розово море на Бахамите.

Къде се намира известният розов плаж.

от bezgranici
0 коментар

Сред 700-те острова на Бахамските острови има един, който всяка година привлича вниманието на фотографи и любители на необичайни пейзажи от цял ​​свят.

Розовият плаж на остров Харбър е перлата на Карибите.

Туристите изминават хиляди километри, за да го видят. Разказваме ви къде се намира бахамското розово море, защо е с такъв цвят и как можете да си прекарате интересно там.

Морето е розово, но защо?

Всъщност розовото море изобщо не е розово, водата около Бахамския пристанищен остров е съвсем обикновен цвят. Плажният пясък придава специална сянка на крайбрежните води, в които можете да видите богата палитра от розови цветове в зависимост от времето на деня.

Факт е, че пясъкът се състои от натрошени черупки на фораминифери – едноклетъчни организми, чиито черупки са паднали на брега. В продължение на хиляди години прибоят донася червеникаво-розовите останки на тези морски животни от океана и ги раздробява до размера на пясъчни зърна.

Коралите, които са изобилно обитавани от местните води, също допринасят за необичайния цвят на пясъка.

Розово море на Бахамите.

Удивителният плаж Харбър се простира на 4,5 км по цялото източно крайбрежие на острова. Той привлича туристи, които искат да попълнят колекцията от редки снимки от пътуване. Тук често можете да срещнете фотографи на популярни списания, заети със създаването на нова фотосесия, както и модели и други известни личности.

Въпреки вниманието на целия свят, на пристанището няма монументални хотелски комплекси – само малки хотели и частни вили. Всичко това, за да се потопите напълно в магическата атмосфера на уединение и спокойствие.

Къде се намира и как да стигнете до там.

Ориентир при търсене на розов плаж може да бъде град Dunmore Town on the Harbour. Това е единственият град на целия остров, който се смята и за един от най-старите на Бахамите. Град Дънмор е основан през 18 век и е кръстен на тогавашния губернатор лорд Дънмор.

По-късно, по време на забраната в Съединените щати, тук се произвежда ром – островът е известен със своята захарна индустрия.

В началото на 20-ти век Дънмор Таун дори е административен център на всички Бахами и е на второ място по големина след сегашната столица Насау. Сега в града живеят малко над хиляда души. Именно от тук започва пътят на туристите, които искат да видят розовото море.

Розовият плаж на Бахамските острови е чудесна възможност за почивка за тези, които обичат да плуват, да правят слънчеви бани и да слушат шума на морето. Островът е добре защитен от коралови рифове, така че морето тук е чудесно за релаксиращо плуване.

Розово море на Бахамите.

Но има възможности за активен отдих.

Розовият плаж на Бахамските острови е чудесна възможност за почивка за тези, които обичат да плуват, да правят слънчеви бани и да слушат шума на морето. Островът е добре защитен от коралови рифове, така че морето тук е чудесно за релаксиращо плуване.
Но има възможности за активен отдих.

Интересни факти.

1.Breeland – така местните понякога наричат ​​своя остров. Това име е съкращение от думите „британска земя“, което се отнася до времената на английското управление.

2. Списание Forbes определи розовия пясък на Бахамските острови като най-красивия плаж на планетата. Можете да прочетете за други подобни места в статията на Travel Journal .

3. Dunmore Town е известен със своето безмитно пазаруване, така че много стоки тук могат да бъдат закупени на много по-ниска цена, отколкото навсякъде другаде по света.

4. На остров Харбър можете да си купите не само ром и сувенири, но и недвижими имоти. Въпреки това цената на всяка сграда започва от около милион и половина щатски долара.

В допълнение, розовият плаж е избран от известни личности, които се разхождат тук, без да се притесняват, че ще срещнат досадни репортери. Някои от тях дори купуват имоти на остров Харбър. Например къщите на Робин Уилямс, Кийт Ричардс и Сюзън Сарандън се намират тук. Така че, докато релаксирате в пристанището, е напълно възможно да срещнете някоя холивудска знаменитост.

 

Препоръчани статии

Коментари