Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещоВзаимоотношения Съвети за изграждане на здрава връзка.

Съвети за изграждане на здрава връзка.

от bezgranici
0 коментар

Независимо дали искате да запазите силна нова романтична връзка или да възстановите връзка, тези съвети могат да ви бъдат полезни,за да се почувствате обичани и свързани с партньора си.

Изграждане на здрава връзка.

Всички романтични връзки преминават през възходи и падения и всички те изискват работа, ангажираност и желание за адаптиране и промяна с партньора ви. Но независимо дали връзката ви едва започва или сте заедно от години, има стъпки, които можете да предприемете, за да изградите здрава връзка. Дори ако сте имали много неуспешни връзки в миналото или сте се борили преди да разпалите отново огъня на романтиката в настоящата си връзка, можете да намерите начини да останете свързани, да намерите удовлетворение и да се насладите на трайно щастие.

здрава връзка

Какво прави една здрава връзка?

Всяка връзка е уникална и хората се събират по много различни причини. Част от това, което определя здравата връзка, е споделянето на обща цел за това какво точно искате да бъде връзката и къде искате да стигне. И това е нещо, което ще разберете само като говорите задълбочено и честно с партньора си.

Въпреки това, има и някои характеристики, които повечето здрави връзки имат общи. Познаването на тези основни принципи може да ви помогне да запазите връзката си смислена, удовлетворяваща и вълнуваща, независимо от целите, към които работите, или предизвикателствата, пред които се изправяте заедно.

Поддържате значима емоционална връзка помежду си.

Всеки от вас кара другия да се чувства обичан и емоционално изпълнен. Има разлика между това да бъдеш обичан и да се чувстваш обичан. Когато се чувствате обичани, това ви кара да се чувствате приети и ценени от партньора си, сякаш някой наистина ви разбира . Някои връзки засядат в мирно съжителство, но без партньорите да са истински емоционално свързани един с друг. Докато съюзът може да изглежда стабилен на повърхността, липсата на постоянно участие и емоционална връзка служи само за добавяне на дистанция между двама души.

здрава връзка

Не се страхувате от (уважително) несъгласие.

Някои двойки говорят нещата тихо, докато други могат да повишат тон и страстно да не са съгласни. Ключът към силната връзка обаче е да не се страхувате от конфликти . Трябва да се чувствате в безопасност, за да изразявате неща, които ви притесняват, без страх от отмъщение и да можете да разрешавате конфликт без унижение, деградация или настояване, че сте прави.

Въпреки твърденията за романтична фантастика или филми, никой човек не може да отговори на всичките ви нужди. Всъщност очакването на твърде много от партньора ви може да окаже нездравословен натиск върху една връзка. За да стимулирате и обогатите вашата романтична връзка, важно е да поддържате собствената си идентичност извън връзката, да запазите връзките със семейството и приятелите си и да поддържате своите хобита и интереси.

Общувате открито и честно. Добрата комуникация е ключова част от всяка връзка. Когато и двамата знаят какво искат от връзката и се чувстват комфортно да изразяват своите нужди, страхове и желания, това може да увеличи доверието и да укрепи връзката между вас.

Препоръчани статии

Коментари