Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Зашеметяващи факти за Намибия.

Зашеметяващи факти за Намибия.

от bezgranici
0 коментар

Намибия се радва на 300 слънчеви дни всяка година.

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-големите национални паркове в света и е дом на 114 вида бозайници, 110 вида влечуги и над 340 вида птици.

Около 90% от южноафриканските фламинго прекарват зимата в лагуната на Уолвис Бей в Намибия.

След Чили и Хавай , Намибия се смята за третата най-добра дестинация за наблюдение на звезди в света поради относително безоблачното небе и липсата на изкуствена светлина и замърсяване на въздуха .

Намибия има едно от най-неравномерното разпределение на доходите в света. Половината от населението на Намибия живее с 2 щатски долара на ден, като 28,7% живеят под прага на бедността.

Namibia
Около 13,2% от децата в Намибия под 5 години са с поднормено тегло.

Над една трета от населението на Намибия е на възраст под 15 години.

Откриването на диаманти по крайбрежието на Намибия през 1908 г. накара германското правителство по това време да създаде Sperrgebiet, „забранената зона“. Днес зоната с площ от 10 000 квадратни мили е известна като Националната диамантена зона и се наблюдава от въоръжени патрули, за да се предотврати незаконното проникване.

Бирата в Намибия все още се произвежда в съответствие с германския традиционен закон за чистота от 1516 г., издаден в Бавария.

Урановата мина Rössing в Намибия е най-голямата уранова мина в света. Намибия е и четвъртият по големина производител на уран в света, произвеждайки 8% от световното производство.

Препоръчани статии

Коментари