Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни фактиБезкрайни факти Едни от най-възвишените и странни места на Земята.

Едни от най-възвишените и странни места на Земята.

от bezgranici
0 коментар

Цветни планини, неземни гори и светещи в тъмното плажове: Тези необичайни места по света доказват, че странното може да бъде и прекрасно.

 

Едни от най-възвишените и странни места на Земята.

Ейнджъл Оук Чарлстън, Южна Каролина

Това дърво което изглежда като декорация от Лабиринта на Питър Пан , всъщност е масивен и древен дъб, който се издига на шест етажа и е на повече от 300 години..

 

Едни от най-възвишените и странни места на Земята.

Плаж Koekohe (Koekohe beach), Нова Зеландия

Koekohe Beach е мистериозно, малко фантастично място в близост до рибарското селище Moeraki, принадлежащо към региона Отаго, на брега на южния остров в Нова Зеландия. Тези мистериозни и огромни сферични камъни са образувани поради ерозия от кал и бурните вълни на морето.

 

Едни от най-възвишените и странни места на Земята.

Моравските полета, Чехия

По-оправдано е да си мислите, че Моравските полета са продукт на гениален художник, но тези хълмове в пастелни цветове са до голяма степен реалност.

 

Голямата синя дупка: Белиз

Голямата синя дупка( Great Blue Hole)-Белиз

Намира се на Карибският бряг в северната част на централна Америка. Този природен феномен Голямата синя дупка се характеризира с почти перфектна кръгла форма. Намира се на около 90 км. от бреговете на Белиз, с дълбочина около 125 метра и диаметър над 300 м. Прочута е от Жак Кусто през 1971 г., когато той я обяви за едно от най-добрите места за гмуркане напланетата, а сега е едно от любимите дестинации за гмуркане и екзотичен туризъм. Формирането на Великата синята дупка е започнало преди около 10 000 години, в края на последния ледников период.

 

Пустинята Намиб: Намибия

Пустинята Намиб-Намибия.

Пустинята Намиб една от най-старите пустини на Земята.Червените пясъчни дюни и скелетните дървета правят Намибия най-близкото нещо, което имаме до Марс на Земята.В пустинята се намират най-старите известни следи на хора, датирани от преди 50 000 години. Въздухът в пустинята Намиб е толкова чист и без замърсявания,че може да се наблюдават най-ярките звездни небеса на планетата.

 

Делтата на Окаванго- Ботсвана

Делтата на река Окаванго е най-голямата вътрешноконтинентална безотточна делта на Земята. Разположена е изцяло на територията на Ботсвана. Там е като истински рай за гепарди, зебри, биволи и носорози,които бродят свободно.Делтата на река Окаванго е част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Препоръчани статии

Коментари