Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник 20 интересни факта за

от bezgranici
0 коментар

От всички места на Земята Бермудският триъгълник се смята за най-тайнственото и загадъчно.

Въпреки факта, че всички изследвания опровергават възможността за съществуването на някаква аномалия в тези части, милиони хора вярват, че нещо не е наред с това място. Тук изчезват кораби и самолети, очевидци виждат странни природни явления…

Кой знае какви мистерии и тайни наистина крие това място.

Интересни факти за Бермудския триъгълник.

1.Тази област наистина е много трудна за навигация.

Има много плитчини и именно тук често възникват разрушителни циклони и бури.

2.Ъглите на триъгълника се намират в Бермудите, Флорида и Пуерто Рико.

Въпреки че статистиката казва, че повечето аномалии се появяват извън тази условна зона. Съвсем близо, но не и в него.

3.Над територията на Бермудския триъгълник през 1945 г. за първи път е установено наблюдение.

В проекта участваха както спасители, така и специалисти и учени.

Бермудски триъгълник

4.Самата фраза „Бермудски триъгълник“ е използвана за първи път от писателя Винсент Гадис през 1964 г.

В списание Argosy той публикува статия, озаглавена „Смъртоносният Бермудски триъгълник“ за странното изчезване на полет от пет торпедни бомбардировача, както и на спасителен хидроплан, изпратен да ги търси. Изчезването на „Link 19“ все още е една от най-мистериозните мистерии в историята на авиацията.

5.Дъното в Бермудския триъгълник беше изследвано изцяло, всеки сантиметър от него, но не беше възможно да се намерят доказателства, посочващи причините за изчезването на кораби и самолети.

6.B Бepмyдcĸия тpиъгълниĸ ca ce зaгyбили пoвeчe ĸopaби, oтĸoлĸoтo знaeм

He вcичĸи иcтopии зa изчeзвaнeтo нa ĸopaби и caмoлeти ce oтpaзявaт в мeдиитe. Ocвeн тoвa няĸoи бeдcтвия ce дължaт нa чoвeшĸия фaĸтop. Cпopeд cĸeптицитe oнeзи ĸopaби, ĸoитo ca ce paзбили и изчeзнaли в Бepмyдcĸия тpиъгълниĸ, ca били пpocтo жepтви нa гpeшĸи нa eĸипaжa

7. Размерът на Бермудския триъгълник е много по-голям

Πлoщтa нa Бepмyдcĸия тpиъгълниĸ в ĸлacичecĸитe мy гpaници e мaлĸo нaд 1 милиoн ĸвaдpaтни ĸилoмeтpa. Ho няĸoи eĸcпepти пpeдпoлaгaт, чe aнoмaлнaтa плoщ e мнoгo пo-гoлямa.

8.Почти целият Бермудски триъгълник се намира в Саргасово море, единственото море в света без брегове.

9.Телата на изчезналите никога не са намирани , въпреки факта, че многократно са извършвани издирвания след мистериозните изчезвания на кораби и самолети.

Бермудският триъгълник
10.В дъното на Бермудския триъгълник през 1992 г. е открита пирамида с правилна форма, приблизително три пъти по-голяма от пирамидата на Хеопс.

Има много малко информация за нея – вероятно е била класифицирана. В мрежата изтекоха слухове, че е изработена от материал, наподобяващ стъкло.

11.Една теория твърди, че митичният потънал континент Атлантида е бил точно тук, в Бермудския триъгълник.

Според легенди и предположения, градът на Атлантида разчитал на силата на специални енергийни кристали, които били изключително мощни. Теорията е, че тези енергийни кристали са в някакво променено състояние и изпращат енергийни лъчи, които объркват навигацията.

12.В тази област понякога се наблюдават газови мехурчета на повърхността на водата.

Вероятно газът излиза от отлаганията, разположени на дъното. Достатъчно наситената вода може да стане по-малко плътна и корабът в този момент може просто да потъне. А природният газ, излизащ на повърхността, може да избухне поради взаимодействие с кислород, което от своя страна може да причини самолетна катастрофа.

Но и това засега е само теория.

Бермудския триъгълник

13.Около мистерията на Бермудския триъгълник има много различни слухове и басни.

Една от тях твърди, че корабите са „засмукани“ от зловещи огромни водорасли, наречени „Дяволската коса“.

14.Друга екстравагантна хипотеза твърди, че преди около 11 хиляди години комета е паднала в зоната на Бермудския триъгълник, чиито електромагнитни свойства все още продължават да влияят върху състоянието на геомагнитната ситуация в тази област.

15.Поради мощното и топло течение на Гълфстрийм температурата на въздуха в Бермудския триъгълник е малко по-висока в сравнение с околните региони.

Други, по-хладни течения носят със себе си студени атмосферни фронтове, които се сблъскват един с друг. Това явление генерира доста гъсти мъгли, които плашат пътниците.

16.Първият човек, посетил тези краища, е Христофор Колумб.

На Бермудските острови никога не е имало местно население, но известният мореплавател през 1492 г. плава по границата на Бермудския триъгълник, виждайки безкрайни ленти от саргасови водорасли, които покриват цялата видима повърхност на океана.

Той пише в дневниците си, че вътре в триъгълника компасът на кораба е спрял да работи и той също е видял огнена топка в небето.

17. Изчезват не само кораби, но и самолети.

Haй-извecтният cлyчaй, cпoмeнaт във вpъзĸa c Бepмyдcĸия тpиъгълниĸ, e изчeзвaнeтo нa звeнo oт пeт тopпeдни бoмбapдиpoвaчи oт ĸлac Аvеngеr. Teзи caмoлeти излитaт нa 5 дeĸeмвpи 1945 г. oт aмepиĸaнcĸaтa вoeннoмopcĸa бaзa във Фopт Лoдъpдeйл и ниĸoгa нe ce вpъщaт. Texнитe ocтaнĸи, ĸaĸтo и eĸипaжът, нe ca oтĸpити.

Cлeд изчeзвaнeтo нa Oтмъcтитeлитe ca били изпpaтeни и дpyги caмoлeти в тъpceнe нa пocтpaдaли и eдин oт тяx cъщo изчeзвa бeзcлeднo.

18.Най-големият от корабите, загинали е круизният кораб Cristobal Colon, който претърпява корабокрушение през 1936 г., удряйки се в рифовете, и потъва.

19.В края на лятото на 1840 г. френският кораб „Розали“ е открит в морето.

През август 1840 г. големият френски кораб „Розали“ бил намерен изоставен, но в пълен порядък близо до Насо. Детрилата на кораба били вдигнати и из-глеждало да е напуснат само няколко часа, преди да го открият.

Корпусът нямал течове, на борда имало ценен товар без никакви повреди и само едно живо същество — полумъртво от глад канарче в клетка. За екипажа никога нищо не се узнало.

Подобна история се повтаря през 1872 г. – корабът „Мери Селест“ се носи сред вълните в продължение на месец без екипаж. Тези мистерии все още не са разкрити.

20.Пилотите на самолети многократно са докладвали за необичайни облаци с форма на фуния, които са наблюдавали в Бермудския триъгълник.

 

И още интересни факти за Бермудския триъгълник

Една от най-големите и известни загуби на американската армия е настъпила през 1945 г. Пет торпедни бомбардировача Avenger на ВМС на САЩ излитат от Форт Лодърдейл, Флорида за полет до остров Бимини. Мисията се е състояла от 14 души. След около 90 минути получават сигнал, че компасът не работи.

След това комуникацията изчезва. Атентаторите така и не са открити. Изчезнали са и трите самолета, тръгнали да ги спасяват.

Обяснението за някои от изчезванията се фокусира върху наличието на огромни полета от метанови хидрати на континенталните шелфове. Геоложката служба на Съединените щати публикува статия за появата на хидрати в района на Блейк Ридж, офшорни югоизточни Съединени щати, през 1981 г.

Периодичните изригвания на метан са в състояние да произведат мехурчета с размерите на кораб или региони от вода с толкова много разтворен газ, че плътността на водата вече не е в състояние да осигури адекватна плаваемост за корабите да плават.

Въпреки че е възможно изпускане на газ да причини потъване на кораб, това със сигурност не е довело до потъване на кораби в Бермудския триъгълник.

 

Препоръчани статии

Коментари