Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещоВзаимоотношения Факти и статистически данни за любовта, които да разведрят деня ви.

Факти и статистически данни за любовта, които да разведрят деня ви.

от bezgranici
0 коментар

Любовта е чудо и може да се докаже. Фактите за любовта, представени в тази статия, се основават на задълбочени изследвания и многобройни проучвания, направени по темата. Въпреки че всички знаем, че да си влюбен е едно от най-силните човешки състояния, някои от фактите и статистическите данни, изброени тук, може да са изненада! В крайна сметка се оказва, че любовта е наистина сложно чудо на природата.

 

Очарователни факти за любовта.

Отнема само четири минути, за да решите дали харесвате някого или не. ( Mind Body Green )

Само една пета от секундата е необходима, за да се влюбят хората. ( Mind Body Green )

Мъжете се влюбват по-бързо от жените. ( блясък )

Любовта наистина е наркотик – тя е също толкова пристрастяваща като кокаина! ( The Guardian )

Фактите за връзките разкриват, че целувката е по-важна за щастливата връзка от секса. ( Healthline )

Жените са по-привлечени от мъже със силно чувство за хумор – те свързват тази черта с честност и интелигентност. ( Healthline )

Мъжете, които целуват партньорите си сутрин, могат да живеят до пет години по-дълго от тези, които не го правят. ( Психология днес )

Научните факти за любовта разкриват, че има хора, които не могат да изпитат романтична любов.                                    ( Healthline )

Бързите срещи са създадени за първи път през 1999 г. от еврейски равин – концепцията се основава на еврейски придружавани събирания. ( Оригинални запознанства ).

Факти

Историята на любовта.
Любовта е едно от най-старите чувства, които са описани, затова решихме да започнем с няколко интересни факта за историческото развитие на понятието, каквото го познаваме днес.
1. Думата „любов“ води началото си от санскрит(Кидадл).

Думата „любов“ идва от санскритската дума „lubhyati“, което означава „ той желае “. Еквивалент на думата и понятието любов се появява във всички древни култури.

2. „Вената на любовта“ е причината да носим годежен пръстен на четвъртия пръст на лявата си ръка.
(FearlessSoul)

По традиция годежен пръстен се носи на четвъртия пръст на лявата ръка – това е един от най-мистериозните любовни факти. Смята се, че тази практика е възприета в западната цивилизация, тъй като древните гърци са вярвали, че „ вената на любовта “ или „ vena amoris “ минава от пръста на лявата ръка директно в сърцето.

3. Сърцето като символ е използвано за първи път за изобразяване на любов през 1250 г
(Каталог на мислите).

Формата на сърцето е общоприет символ на любовта, въпреки че не прилича на физиологичната форма на човешкото сърце. И така, защо сърцето е свързано с любовта? Сърцето като орган се свързва с любовта още от зачеването на всички познати цивилизации, но не е имало формата, която има днес. Символът на сърцето е използван за първи път за обозначаване на любов през 1250 г.

4. Пеперудите в стомаха ви се причиняват от адреналин в тялото ви.
(Отегчена панда)

Всеки, който някога е бил влюбен, знае онова странно усещане за пеперуди, които пърхат около стомаха ви. Въпреки че това може да изглежда като плод на въображението, фактите за връзките разкриват, че зад това има напълно разумно обяснение – пеперудите са реакция на стрес, причинена от прекомерното количество адреналин, който тялото ви произвежда , когато видите обекта на вашата привързаност. Това е един от начините да кажете , че сте влюбени !

Факти-статистически-данни-за-любовта

5. Любовта намалява физическата болка
(FearlessSoul)

Само гледането на снимка на любимия човек може да намали нивата на болка, когато хората изпитват интензивна емоционална или физическа травма. Ако можете да се чувствате комфортно в тяхната компания, това е още по-добре.

6. Да си влюбен не е завинаги
(BusinessInsider)

Когато погледнете фактите за влюбването, може да се изненадате да научите, че „ периодът на влюбване “ продължава приблизително една година . Проучването показва, че една година след влизането в романтична връзка, химията започва да намалява. Този химия е отговорна за интензивните романтични чувства, но след като започне да намалява, етапът на романтичната любов преминава в етап на обвързана любов.

7. Любовта те прави по-добър човек
(2date4love)
Може да се чудите какво е любовта в една връзка и може да се изненадате, когато научите отговора. Да бъдеш в обвързана моногамна връзка ви кара да станете по -добър човек , влияе положително на личностното ви развитие и намалява нивата на невроза и при двамата партньори .

8. Добротата е ключът към сърцето
(FearlessSoul)
Психологически факти за любовта доказват, че хората са по-привлечени от потенциални партньори, които проявяват доброта към другите хора – да бъдеш добър човек все пак се изплаща!

Препоръчани статии

Коментари