Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещоВзаимоотношения Няколко сексуални разговора, които наистина трябва да имате за успешна връзка.

Няколко сексуални разговора, които наистина трябва да имате за успешна връзка.

от bezgranici
0 коментар

Време е да разкрием какво се случва между чаршафите.

 

Песента на Salt-N-Pepa, “ Let’s Talk About Sex „, беше хит с причина: двойките, които обсъждат трудни теми, като това, което се случва в спалнята , са 10 пъти по-склонни да имат щастлива връзка от тези, които игнорират да говорят по темата, казва Джоузеф Грени-социолог.

„Шепа разговори правят най-голямата разлика в силата и продължителността на една връзка“, казва той . „Говоренето за сексуалната интимност оглавява този малък списък.“
Преди да влезете под чаршафите (а може би дори и след това), експертите казват, че трябва да проведете тези сексуални разговори с партньора си.

1. Какви са вашите сексуални граници.

Да, възможно е да имате добро изживяване, опитвайки нещо ново без вербална комуникация. Но също така е възможно да имате сериозен провал, който да ви удари в средата на 50 нюанса на „OMG, какво правиш?!“ ситуация. Ето защо е важно да говорим за границите, преди да експериментирате в леглото, казва д-р Карол Куин , персонален сексолог в онлайн магазина за секс играчки Good Vibrations.

Има три неща, които можете да направите, за да помогнете това да се случи. Първо, определете с какви видове игра вие и вашият партньор сте добре, като се редувате да си разказвате един на друг за сексуална фантазия , да я обсъждате и да я поставите в списъка с да, не или може би, казва д-р Куин.

След това изречете твърдо това, което ви кара да се чувствате неудобно. (За някои хора това може да е анален секс ; за други може би е със завързани очи .) Последното — и може би най-важното — изберете безопасна дума. Трябва да е нещо, което не е свързано със секса, за да няма объркване и да се каже, че това означава, че каквото и да се случва, трябва незабавно да спре.

 

сексуални

2. Когато се чувствате заседнали в коловоза.

Може да бъде лесно да преминете към същите стари сексуални модели в една връзка, особено ако една двойка наистина не обсъжда сексуалните си предпочитания от самото начало, казва д-р Куин. Просто да не говорите означава, че лесно можете да опитате позиция , да я сметнете за прилична и да се придържате към нея. Но този сценарий не оставя място за много вълнение.

Ако това звучи твърде познато, д-р Куин предлага една от двете възможности: да говорите заедно със секс терапевт или треньор, тъй като наличието на медиатор в безопасно пространство може да улесни някои хора да се отворят и може да раздвижи разговора в продуктивна посока или четене заедно.

„Някои книги, като Горещ секс! Над 200 неща, които можете да опитате тази вечер , са създадени, за да бъдат разглеждани заедно, давайки ви пикантни идеи и информация за стартиране“, казва д-р Куин. Независимо коя е книгата , вие двамата трябва да се съгласите да я прочетете, след което да проведете открит разговор за идеите, които всяка глава носи.

3. Когато някой изпитва сексуална дисфункция.

Неуспехът при стартиране и преждевременното приключване на партито са трогателни теми. „Повечето момчета не искат да говорят за това, докато са в леглото“, казва Джоел Д. Блок , д-р, автор на „ Направи го по моя начин“ . Така че първото нещо, което можете да направите, за да избегнете неудобството, е да пренасочите маршрута. „Помолете го да ви достави удоволствие „, предлага д-р Блок. „Това премахва напрежението от неговата трудност.“

Ако вие изпитвате проблеми, като сухота , дайте му подсказки, които ще ви помогнат да направите сесията ви по-приятна, казва д-р Блок. Казвайки неща като „Обичам, когато вървиш бавно“ или „Имам нужда от повече любовна игра , за да започна“ прави това, от което се нуждаете, кристално ясно и повечето мъже са твърде нетърпеливи да угодят, обяснява той.

След като излезете от спалнята — и е ясно, че дисфункцията не е еднократна ситуация — д-р Блок казва, че не бива да се отклонявате да го обсъждате, тъй като това може да предотврати това да се превърне в по-голяма сделка от всъщност е така. Бъдете насърчителни, напомнете му, че участвате в това заедно, и потенциално предложи да посетите лекар, за да можете да стигнете до корена на проблема и да се върнете в щастлива, активна спалня .

 

сексуални

4. Когато просто не си в настроение.

Колкото и прекрасен да е сексът, нека бъдем честни: актът може да бъде изтощителен. И понякога просто не искате да инвестирате в действието. Няма нищо лошо в това – стига да сте честни с партньора си за това. „Ако единият човек се стреми да отиде, а другият прави секс за съответствие, това не само няма да бъде физически задоволително, но и няма да създаде емоционална връзка“, казва Грени.

Това може да доведе до по-големи проблеми, като емоционална дистанция, когато в действителност току-що сте имали дълъг ден и отчаяно се нуждаете от малко очи .

Когато се чувствате по този начин, е възможно да разочаровате партньора си, без това да звучи като ситуация „никога повече няма да правим секс“. „Докоснете половинката си, усмихнете се и предложи друг път“, казва Лори Пун, създател на националния курс за двойки Бори се по-малко, обичай повече .

„Това казва, че те обичам и искам да бъда интимен, но не тази вечер.“ Можете също така да бъдете честни защо не сте в настроение, тъй като наличието на конкретна причина (като да се чувствате изтощени) дава да се разбере на партньора ви, че това не е проблем, който имате с него. О, и не забравяйте да изпълните това разсрочване, за да донесете наистина идеята.

5. Колко често искате да правите секс.

Може да изглежда 1000 процента неромантично, но двойките трябва да говорят как да вместят секса в натоварените си графици, казва д-р Блок. „Американците средно имат полов акт малко повече от веднъж седмично, обяснява той. Важно е да разберете колко близо искате да бъдете до тази средна стойност. В противен случай един партньор може бързо да започне да се чувства неудовлетворен, било то защото е не го имат достатъчно често или защото се чувстват притиснати да го правят по-често, отколкото биха искали.

За да започнете разговора, започнете с нещо от рода на: „За мен бих се радвал, ако бяхме интимни поне X пъти седмично. А ти?“ След като покриете това, можете да обсъдите свързани подробности, като например дали сексът в период или в къщата на свекърите е честна игра.

Що се отнася до момента на действителното действие , д-р Куин казва, че е ключово да се вгледате в начина си на живот. Ако единият от вас е сутрешен секс, докато другият има тенденция да се занимава само с вечер, помислете за компромис с календара. „Следобедна наслада през уикенда или сесия след работа може да бъде приятна промяна“, казва д-р Куин.

Препоръчани статии

Коментари