Saturday, May 25, 2024

Фалшиви приятели

10 Предупредителни признака

от bezgranici
0 коментар

Фалшивите приятели са токсични хора, които могат да ви накарат да се почувствате безполезни, несигурни и дори депресирани.

Причината за това е, че по-често те са обидни, манипулативни и/или измамни. Нещо повече, те са особено опасни, защото хората вярват, че са истински и добросърдечни. С други думи, фалшивите приятели са трудни за разпознаване и невъзможността да идентифицирате тези токсични хора може да унищожи вашето щастие.

Истинските приятели правят живота по-добър.

Вашите приятели са едни от най-специалните и важни хора в живота ви. Те са тези, които обичате, подкрепяте и се доверявате напълно. Поради тази причина хората казват, че вашите приятели са семейството, което избирате.

Тоест вие ги обичате безусловно и им се доверявате повече, отколкото бихте могли на вашите родители или братя и сестри. Трябва да се отбележи, че да имаш истински приятели означава да получаваш същата любов, грижа и подкрепа, която даваш.

Ето защо не е изненадващо, че когато създадете силна връзка с хора, които имат най-добрите ви интереси в сърцето си, ще се почувствате доволни и изпълнени.

Създаването на приятелства с хора, които не се интересуват от най-добрите ви интереси, може да бъде опасно.

Докато да имаш истински приятели несъмнено е благословия, да имаш фалшиви приятели може да бъде изключително пагубно за твоето благополучие.

 

фалшиви приятели

Има 10 признака, че имате фалшиви приятели .

1. Те ​​са егоисти.
За да работи една връзка, и двамата трябва да положат време и усилия. Докато мнозина знаят, че това е ключът към успешната романтична връзка, това важи и за приятелствата. Ако установите, че винаги вие сте този, който прави жертви в името на приятелството, трябва да внимавате. Истинските приятели дават толкова, колкото получават и никога не пренебрегват вас или вашето приятелство.

2. Те ви използват.
Истинският приятел ще бъде до вас, когато времената са трудни, докато фалшивият приятел ще изчезне, когато имате най-голяма нужда от него. И което е по-лошо, винаги сте до тях, когато са разстроени или в нужда. Ако хората в живота ви се държат само като приятели, когато имат нужда от нещо от вас, те не са ваши приятели: те просто ви използват.

3. Те обичат драмата.
Въпреки че е вярно, че много хора участват в клюки и драми, токсичните хора се радват да започват драми и да разпространяват слухове. Това трябва да е огромен червен флаг за вас, тъй като означава, че те най-вероятно говорят зад гърба ви по същия начин, както го правят с другите. Ако сте емпат или силно чувствителна личност (HSP) , участието в драма и клюки може да бъде изтощително и тревожно.

4. Те са патологични лъжци.
Фалшивите хора умеят да лъжат и им е приятно да мамят хората около себе си. Когато слушате патологичен лъжец, който говори, ще откриете, че неговата история изглежда никога не се допълва. Освен това ще откриете, че изглежда ненужно лъжат за безсмислени неща. Например, може да излъжат, че са чели определена книга или са гледали определен филм. Постоянното присъствие около такъв човек може да бъде изключително изтощително.

фалшиви приятели

5. Те се държат различно с другите.
Фалшивите хора се представят с различни личности в зависимост от това с кого са. Причината за това е, че те се стремят да спечелят одобрението на всички, като са такива, каквито не са. Може да забележите, че вашият приятел променя поведението си и се преструва, че харесва неща, които са ви казали, че не харесват. Това неминуемо ще ви накара да се чудите дали човекът, когото познавате, не е просто поредната самоличност, която са измислили.

6. Те ви манипулират.
Техниките за манипулиране не винаги са лесни за забелязване. Някои от тези техники включват триангулация, газова светлина и игра на жертвата. Първоначално няма да разберете, че сте малтретиран от някой, когото смятате за приятел. С времето обаче ще забележите, че сте се оставили да бъдете контролирани и използвани от хора, на които имате доверие. Напомнете си, че истинският приятел никога не би използвал манипулация или тактика за контрол на мислите, защото истинският приятел никога не би ви наранил.

7. Те ви съдят.
Приятелите трябва да ви обичат и приемат за всичко, което сте. По-важното е, че те трябва да ви подкрепят и насърчават да следвате мечтите си. Ако приятелите ви не правят това, те не се интересуват от най-добрите ви интереси. Въпреки че е вярно, че приятелите често ви отправят градивна критика, фалшивите приятели се стремят да ви съборят, като са прекалено осъдителни. Това означава, че постоянно изтъкват недостатъците и недостатъците ви. Освен това те ви разубеждават да следвате мечтите си, като ви убеждават, че не сте достатъчно добър. Разбира се, това може да ви накара да се почувствате безполезни, безнадеждни и несигурни.

фалшиви приятеле

 

8. Те са ревниви.
Токсичните хора не искат другите да успеят. Вземайки пример, тези, които страдат от нарцистично разстройство на личността (NPD), имат повишено чувство за собствена значимост и вярват, че са по-добри. Това означава, че един нарцисист никога няма да бъде щастлив за вас. Ето защо е съвсем естествено фалшивият приятел да посочи недостатъците ви и да се опита да ви събори, когато се чувства застрашен и ревнуващ.

9. Те ви карат да действате различно.
Както вече споменахме, фалшивите приятели постоянно ще ви напомнят за вашите недостатъци. В допълнение към това те дори може да ви се подиграват или да ви тормозят за нещата, които харесвате, или за човека, който сте. Ако откриете, че сте започнали да променяте части от себе си, така че някой да ви хареса, трябва да спрете и да се запитате дали един истински приятел би ви накарал да се промените. Истинските приятели ви приемат и ви ценят такъв, какъвто сте – никога не се опитват да ви променят.

10. Те се оказват ненадеждни .
Всеки път, когато им се доверите, фалшивите приятели доказват, че не трябва. Те не са в състояние да пазят вашите тайни и никога не могат да изпълнят обещанията си. Всъщност не могат да им се доверят дори малки и прости услуги. Отново и отново вашите фалшиви приятели ще ви оставят да се чувствате разочаровани и наранени.

 

Препоръчани статии

Коментари