Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещоВзаимоотношения 5 изненадващи начина да направите връзката си по-добра

5 изненадващи начина да направите връзката си по-добра

от bezgranici
0 коментар

Независимо дали сте се срещали с някого от известно време, в момента живеете с партньор или сте част от отдавна женена двойка, може да търсите начини да подобрите връзката, която имате.

За разлика от празничните любовни истории и романтичните комедии, в които всичко се разрешава след един или два конфликта, поддържането на процъфтяващи връзки изисква известно усилие. Но не е задължително да е трудно.

С ежедневието от отговорности и изтощени нерви е разбираемо защо справянето с партньорски проблеми попада в дъното на списъка ви. Самото спазване на всички житейски отговорности – работа, деца, семейство, приятели, съседи, домът ви – е натоварващо и много от нас са просто уморени.

Особено в трудни моменти е по-лесно да избягвате да се сблъсквате със закъсалата си връзка или проблемите в разяждащата интимност.

Има няколко изпитани метода, които работят за подобряване на взаимоотношенията: бъдете добър слушател, отделяйте време заедно, наслаждавайте се на качествен сексуален живот и разпределете тези досадни задължения.

Въпреки че те са доказали ефективността си от експерти по връзките, вие можете също да се разклоните към тези седем неочаквани начина за свързване и подобряване на връзката ви.

Прекарвайте време разделени.

Звучи контраинтуитивно като начин да подобрите връзката си , но вземете почивка от партньора си. Всеки има нужда от собствено пространство и качествено време извън връзката.

За да достигнете до тази фаза на осъзнаване обаче е необходимо да мине време, тъй като неминуемо ще бъдете завладени от липсата на любимия човек и поне в началото ще се проваляте в опитите си да я компенсирате с едно или друго. И още повече в тези да видите нещо положително в това.

Резултатът е, че досадните навици на партньора ви ще ви задействат по-малко. Ще откриете, че се чувствате освежени и по-търпеливи. Вашият специален партньор също има време да ви липсва.

Други предимства: ще донесете повече на самата връзка. Редовното отдалечаване не позволява времето ви заедно да застоява. Вместо това дава възможност за любопитство, по-интересни разговори и растеж. Всъщност отделянето на време ще оживи динамиката на връзката.

Заспивайте по едно и също време

Знаете ли, че лягането по различно време се отразява негативно на вас и партньора ви?

За по-здрава връзка си лягайте по едно и също време. Има нощни сови и ранни птици, които живеят по различни графици, а има и такива, които работят в леглото, докато другият гледа филм в другата стая.

Създавайте нови изживявания

Въпреки че яденето на любимата ви пица всяка събота вечер и включването на ритуали в живота ви укрепва връзките, скуката наистина се прокрадва. Затова трябва да разклатите нещата – да подправите рутината си с непредсказуеми срещи и моменти на забавление.

Психолозите казват да се съсредоточите върху новостите, разнообразието и изненадата. Изследванията показват, че след седмици на интересни срещи, участниците възобновиха любовта си и двойките се почувстваха по-близки.

Изненадайте с малки неща

Малките жестове поддържат искрата жива и напомнят на партньора ви, че мислите за него. Щастливите двойки са мили един към друг. Даването или доброволчеството за помощ е плюс. Всъщност актовете на доброта са мощни, а тези, които са непланирани, са склонни да подхранват цялостното благосъстояние.

5 изненадващи начина да направите връзката си по-добра

Запазете жива искрата на физическото привличане

Връзката, която имате с партньора си, е и трябва да бъде по-важна от всичко друго в живота ви. Въпреки това, поради забързаното ежедневие, вие приемате партньора си за даденост. И преди да се усетите, вашите нужди не са задоволени, както и нуждите на партньора ви.

Интимните срещи са органични преживявания за насърчаване на физическата връзка и включват малко повече от говорене или докосване. Интимните срещи не трябва да завършват с физическа интимност. Целта на интимните срещи е да поддържат сексуалната ви връзка жива.

Тези изненадващи, но въздействащи техники по-горе могат да ви помогнат да подобрите връзката си. Интересното е, че изследванията показват, че не личността или съвместимостта държи двойките заедно.

Вместо това е важно как една двойка си взаимодейства – как говорят помежду си, как се разбират – и дали се фокусират върху изграждането на връзка заедно, това създава успешни връзки.

 

За написването на тази статия са използвани различни източници.

Препоръчани статии

Коментари