Saturday, May 25, 2024
Начало Любов и още нещоВзаимоотношения 5 любовни жеста, за да поддържаме връзката си силна

5 любовни жеста, за да поддържаме връзката си силна

от bezgranici
0 коментар

Романтичните жестове не винаги трябва да са големи. Ето няколко лесни стъпки, които ще накарат партньора ви да се влюби до уши във вас.

Изграждането на дълготрайна връзка не е лесна задача: изисква търпение, доверие и понякога малки жестове, които говорят хиляди думи.

1. Научете езика на любовта на партньора си.

Ако искате да знаете как вашият партньор иска да бъде обичан, научете неговия или нейния език на любовта. Според книгата на Гари Чапман от 1992 г. „ Петте езика: Как да изразим сърдечна отдаденост към половинката си“ има пет езика или начина за получаване на любов: думи на утвърждение, качествено време, актове на служба, получаване на подаръци и докосване.

Хората, чийто език на любовта са „думи на утвърждение“, са склонни да ценят писмата и честите разговори. Тези, които имат „качествено време“, обичат да се мотаят с партньорите си.

Тези, които имат „услуги“, обичат да правят големи и малки услуги на романтичните си двойници; Партньорите, които „получават подаръци“, се радват да предоставят материални неща от време на време. И накрая, хората, чийто език на любовта е „докосване“, оценяват прегръдките, гушкането и държането за ръце.

2. Вашето присъствие има значение.

Причината, поради която чувате този съвет често, е, че е верен; в повечето връзки нищо друго няма по-голямо значение от присъствието. Вашият партньор е имал лош ден? Поканете го или нея на филмова вечер или среща на кафе. Вашият партньор има нужда от някого, с когото да разговаря? Изпратете му/й съобщение.

жест

3. Малките подаръци се броят.

Дори езикът на любовта на вашия партньор да не е „получаване на подаръци“, отделете време да оставите малки подаръци за него или нея. Малките подаръци могат да бъдат сувенир от последната ви ваканция, шоколадово блокче, което сте взели от пътуването си до магазин за хранителни стоки, или шал, изработен по поръчка с инициалите на партньора ви.Това е малък жест с голамо значение.

4. Ръчно написаните писма не са само от старата школа.

В един забързан свят, в който съществуват имейли и незабавни съобщения, отделянето на време за писане на ръкописно писмо ще накара другата ви половина да се почувства изключително специална.

Можете да бъдете по-креативни, като изберете многоцветни листи и пликове. А за да добавите повече дълбочина, можете да поставите или вмъкнете снимки на вас и вашия партньор.

5. Направете плейлист един за друг.

Вие и половинката ви можете да слушате песни, които ви напомнят един за друг.

 

Препоръчани статии

Коментари