Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти Марихуаната- някои интересни факта.

Марихуаната- някои интересни факта.

от bezgranici
0 коментар

Марихуаната е най-широко използваното незаконно вещество от студентите в САЩ. Тя е и второто най-употребявано вещество след алкохола.

 

Приблизително 9% от хората, които опитват марихуана, стават пристрастени към нея, в сравнение с 15% от хората, които опитват кокаин , и 24% от тези, които опитват хероин .

Боб Марли беше погребан със своята Библия , китарата си и пъпка марихуана.

Името марихуана идва от

мексикански жаргонен термин за канабис и се смята, че произлиза от испанското произношение на имената Мери и Джейн. (Двете имена също бяха често срещан мексикански военен жаргон за проститутка или публичен дом.) Марихуаната стана популярна като име за канабис в САЩ в края на 1800-те.

Семената от канабис са били използвани като източник на храна в Китай още през 6000 г. пр. н. е.

Е.Смята се, че Парагвай е най-големият производител на марихуана в света.

марихуана
През 2003 г. Канада стана първата страна в света, която предлага медицинска марихуана на пациенти, страдащи от болка.

През 1996 г. Калифорния става първият щат в САЩ, който законно разрешава медицинска марихуана за пациенти с валидна лекарска препоръка.

След убийството на Тупак Шакур членовете на неговата музикална група смесиха пепелта на Тупак с марихуана и опушиха сместа.

Изследователите отбелязват, че марихуана може ефективно да лекува редица различни физически и психически заболявания, включително посттравматично стресово разстройство, хронична болка и депресия .

Повишената употреба на продукти от марихуана, като хранителни продукти, които отнемат повече време, за да бъдат забелязани ефектите от марихуаната, е свързана с увеличени случаи на остра токсичност от марихуана.

Препоръчани статии

Коментари