Saturday, May 25, 2024
Начало Интересни факти 25 Забавни и любопитни факти около нас.

25 Забавни и любопитни факти около нас.

от bezgranici
0 коментар

Със сигурност ще намерите поне няколко фаворити сред тези най-добри забавни факти , които да държите в задния си джоб, независимо дали търсите някакви ледоразбиващи теми за първа среща или имате предстояща любопитна вечер, за която искате да се подготвите.

Независимо от ситуацията, тези произволни факти ще ви бъдат полезни винаги, когато искате да кажете нещо интересно и със сигурност ще доведат до забавна дискусия.

1.Въпреки че са по-рядко срещани от земетресенията на Земята, Луната всъщност също има лунни земетресения. Това е вярно. Лунни трусове. Почти всеки се интересува от космоса, така че това винаги е добър факт, който да извадите.

2.Вие всъщност губите голям процент от вкусовите си рецептори, докато сте в самолет . Това може да обясни много за онези не толкова звездни ястия по време на полет или защо се оказва, че жадувате за най-солените храни, докато сте в небето.

3. Тънките ви черва всъщност са най-големият (вътрешен) орган в тялото ви.

4. Вероятно знаете, че охлювите са дребни бавни същества, но знаете ли, че те дремят най-дълго? Една дрямка може да продължи до три години !

25 Забавни и любопитни факти около нас.
5.Може да завиждате на способността на птиците да летят, но може да успокоите завистта си да научите, че те не могат да живеят в космоса, защото се нуждаят от гравитация, за да преглъщат .

6.Пчелите могат да ужилят други пчели – обикновено ако се чувстват застрашени или защитават територията си. С други думи, не сте единственият, който се страхува от ужилване.

7.Независимо дали сте виждали тигър в реалния живот или на снимка, знаете, че те имат козина на райета. Но всъщност имат и раирана кожа .

8.Ако сте любител на котки, тогава може да се изненадате от този интересен факт: Котките не могат да вкусят нищо, което е сладко . Сигурно затова не могат да се наситят на любимата си солена закуска.

9.Повечето хора знаят, че делфините имат невероятни сонарни способности. Но знаехте ли, че са били изучавани като военни инструменти по време на Студената война? Те наистина са толкова умни, колкото хората казват, че са.

10.Подобно на хората, коалите всъщност имат уникални индивидуални пръстови отпечатъци . Ако поставите пръстови отпечатъци на коала и човек един до друг, те всъщност са доста трудни за разграничаване.

11.Брендън Фрейзър почти умря по време на снимките на Мумията (той припадна по време на снимки на сцена). Доста страшно, нали?

12.В група от 23 души има 50% шанс двама да споделят един и същи рожден ден.

13.Уил Ферел консумира толкова много захар, докато снима Елф , че всъщност се разболява физически. Ако сте виждали известната сцена със спагети, тогава вероятно можете да разберете защо.

14. Надписът Холивуд в Лос Анджелис някога е казвал „Hollywoodland“, но е променен през 1949 г.

15. Шест години е отнело на Лев Толстой да завърши романа си „Война и мир“ . Дано не ви отнеме толкова време да я прочетете.

25 Забавни и любопитни факти около нас.
16 .Исландия расте с 5 сантиметра годишно заради движещите се тектонични плочи.

17. Русия има огромни 11 часови зони в страната, което ви дава представа колко голяма е тя.

18. Температурата в пустинята Сахара може да достигне до 136 градуса. Средната температура всъщност е около 100 градуса по Фаренхайт, така че почти винаги е горещо.

19. Австралия е по-широка от Луната – 600 км по-широка, за да бъдем точни.

20. Ватикана всъщност е най-малката държава в света с ширина само 0,2 мили.

21. В Калифорния има повече хора, отколкото в Канада, въпреки факта, че Канада е с повече от 2000 процента по-голяма от Калифорния.

22. Русия има по-голяма повърхност от Плутон. Изглежда невъзможно? Само помислете за тези 11 часови зони.

23. Сърцето на скарида се намира в главата. Странно, но някак готино.

24. Охлювите имат не един, не два, не три… а четири носа . Те не работят точно като човешките носове. Така те усещат химикали, звуци, светлини и др.

25.На ленивеца са му необходими две до четири седмици, за да смели храната. Те всъщност имат най-бавната метаболитна система от всички бозайници.

Това са само част от забавните и любопитни факти нас.

Препоръчани статии

Коментари